Tällaiseen (minulle) uuteen tuttavuuteen törmäsin:

piccolo_paketti.jpg

Ja tein siitä tällaista... Oli muuten paljon maukkaampaa ja helppotekoisempaa (ainakin minulle!) kuin lasagnelevyillä. Taidankin vallan siirtyä näihin.

1249562826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lasagne

½ pussia lasagne piccoloa

Jauhelihakastike:

noin 400 g naudan jauhelihaa

1 kasvisliemikuutio

pakastesipulia

½ pussia pakastekasvissuikaleita

2 rkl thai sweet chili-kastiketta

1 tl mustapippuria

1 tl chiliä

ripaus suolaa

1 rkl ketsuppia (käytin ei lisättyä sokeria-versiota)

1 rkl tulista sinappia

4 dl vettä

1 purkki Flora 4% kevyttä ja paksua

100 g juustoraastetta

 

1. Laita uuni 200 asteeseen.

2. Ruskista jauheliha, sipuli ja kasvissuikaleet. Lisää kasvisliemikuutio ja mausta.

3. Lisää nesteet ja anna kiehahtaa.

4. Kaada lasagne piccolot voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle jauhelihakastike ja noin 50 grammaa juustoraastetta. Sekoita hyvin keskenään. Laita loput juustoraasteet päälle.

5. Kypsennä lasagneä 30 minuuttia. Nosta uunista pois ja anna makujen tekeentyä noin 10 minuuttia, ennenkuin syöt.

1249563556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen yrittänyt syödä nyt lautasmallin mukaan eli siis kasviksia pitäisi olla puolet lautasesta. Ja kyllä niitä, kuvakulma vain hämää. Nauru Lisäksi olen yrittänyt jekuttaa itseäni, että söisin saman verran, kun vaihdoin pienempään lautaseen kuin normaalisti. Täydestä on vielä ainakin mennyt.