1249323108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivoin viimeisen lomaviikon piristykseksi ja lohdutukseksi. Otin ohjeen Yhteishyvän Ruokamaailma-lehtisestä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sekä graham-, että vehnäjauhoja, mutta minä laitoin molemmat desit vehnäjauhosta. Lisäksi muuntelin vielä hieman muutenkin ohjetta. Ohessa suluissa alkuperäisen ohjeen aineet ja ainemäärät.

Yllätyin myöskin, kuinka samettisen pehmeää tuli kermaviilistä. Ennen olen käyttänyt maitorahkaa, mutta nyt muuttui käytäntö!

 

Pohja

100 g margariinia

½ dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja (ohjeessa oli siis 1 dl graham- ja 1 dl vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Täyte

3 dl vadelmia (ohjeessa oli käytetty mustikoita)

1 tlk kermaviiliä

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 ½ tl vaniljasokeria (ohjeessa oli käytetty 1 tl, mutta ajattelin, että pehmittäisi hieman vadelmien kirpakkuutta, kun lisään hieman vaniljasokerin määrää)

1. Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna.

2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon.

3. Painele taikina jauhoitetulla käsillä torttuvuokaan.

4. Levitä marjat torttupohjalle.

5. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanijasokeri.

6. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.